Ander lekkers
Er zijn nog andere overheerlijks dingen die de moeite waard zijn. Probeer ze maar eens uit.


Borstplaat
Benodigheden
150 gram suiker
3 eetlepels water
Enkele druppels essence
* borstplaatmatje, verkrijgbaar bij kookwinkels.

Bereidingswijze
Breng de suiker met het water langzaam aan de kook en laat de suiker al roerend volledig oplossen. Laat het mengsel inkoken. Beoordeel ondertussen de dikte. Haal daarvoor de pan van het vuur, schep een lepel vol uit de pan en laat hem teruglopen in de pan; let daarbij op de laatste druppel die van de lepel valt. Zodra die een dunne draad vormt die niet terugtrekt, kunt je de essence toevoegen. Haal de pan van het vuur en laat het borstplaatmengsel snel afkoelen door voortdurend te roeren. Als het begint te 'krassen' en ondoorzichtig wordt is het klaar. Spoel een borstplaatmatje af onder de koude kraan en zet deze op bakpapier. Giet de massa erin en laat de borstplaat hard worden. Haal het papier eraf en zet het matje rechtop. Laat de borstplaat helemaal afkoelen. * Voeg voor borstplaat met nootjes tegelijk met de essence 20 gram gehakte nootjes toe (amandelen, pinda's, hazelnoten of walnoten).